top of page

Freelance coach en trainer

Mijn naam is Marloes van Haaren. Wil je meer weten over mijn achtergrond? Lees dan verder bij 'over'.

Na mijn studie aan de PABO heb ik gewerkt als groepsleerkracht (onder-, midden- en bovenbouw) in het basisonderwijs. Van 2007-2017 heb ik gewerkt als Intern Begeleider (IB'er) binnen het basisonderwijs. Tijdens mijn werk kom ik geregeld kinderen en volwassenen tegen die het moeilijk hebben. Soms zijn het kleine hulpvragen en soms grote. Ik heb gemerkt dat door het voeren van oplossingsgerichte gesprekken en interventies mensen weer in hun kracht komen te staan. Uitgaan van de hulpvraag van de ander en deze oplossingsgericht benaderen is mijn werkwijze.

De opleiding tot Intern Begeleider (SON) heeft mij veel praktische handvatten gegeven. Tijdens de Master SEN (Special Educational Needs) opleiding 'Coachend Innoveren' heb ik mijn kennis over ontwikkelingsgericht- en oplossingsgericht coachen verdiept. Meer zelfkennis heb ik gekregen door de diepgaande reflectie die tijdens deze opleiding verwacht werd, waardoor ik mijn coachingsvaardigheden nog beter kon toepassen.

De opleiding tot kindercoach inspireerde mij om de volgende stap te zetten, namelijk als kindercoach en freelance coach/ trainer. 

Als directeur coach en train ik individuele leerkrachten en schoolteam op gebied van leerlingenondersteuning in de breedste zin van het woord. Onder andere:

- differentiatie op gebied van ondersteuning

- handelingsgericht en oplossingsgericht werken

- klassenmanagement

- opbrengstgericht werken (school-, groeps- en trendanalyses)

- zelfstandig werken (planning, weektaak)

- 21st Century skills (o.a. coöperatief leren, onderzoeksvaardigheden, feedback en reflectie)

- gesprekken met kinderen (kindercoaching, kids skills)

Naast het werk binnen stichting PRO8 ben ik beschikbaar op freelance basis als coach/ trainer/ adviseur, waarbij ik teams uit het basisonderwijs begeleid in veranderingsprocessen. Ik zet in de trajecten met name in op het vergroten van zelfsturing en eigen verantwoordelijkheid van teams en individuele teamleden.

Het geeft mij veel voldoening om te zien dat kinderen en volwassenen weer lekker in hun vel zitten, doordat ze in staat zijn om zichzelf te ontwikkelen, door de juiste stappen te zetten.

Voor meer informatie kunt u mijn profiel op LinkedIn bekijken.

Neem gerust contact op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek

bottom of page