top of page
  • _

The sky is the limit... en waar ligt jouw grens?

“Ja is goed, doe ik!” hoor je jezelf zeggen, terwijl je eigenlijk diep van binnen ‘nee’ denkt. Hoe zit het met jou? Durf jij jouw grenzen aan te geven? Of ga je er vaak overheen?


‘Werken, twee verjaardagen, zoonlief die naar voetbal gebracht en gehaald moet worden en eigenlijk wilde je zelf nog even sporten en boodschappen halen.’


Zeg jij wel eens ‘nee’? Of bijna nooit? Ga jij vaak over je eigen grenzen waardoor je ’s avonds bekaf bent? En welke signaal geef je daarmee af aan je kinderen? Verwacht je van hen ook dat ze zo’n druk programma kunnen draaien? Of vind je het juist goed dat zij momenten even ‘niets hoeven en moeten’?


Wij leven in een 24/7 maatschappij. Op 7 á 8 uurtjes slaap na, zijn de dagen aardig volgepland. School, werken, sporten, hobby’s, sociale contacten, social media… en ga zo maar door. Zijn er eigenlijk nog wel momenten dat we even niets doen?

Ik betrap mezelf er niet vaak op. Vaak vlieg ik van het een naar het ander. En ja… ik voel me er nog gelukkig bij ook. Zolang er maar genoeg momenten zijn dat ik samen ben met mijn gezin. Want dat vind ik het allerbelangrijkste in mijn leven. En wat vind jij belangrijk? Gaat daar ook de meeste aandacht naar toe? Kun jij hoofdzaken scheiden van bijzaken en zeg jij wel eens ‘nee’?


Met een boek op de bank kruipen, geef je dan een goed voorbeeld? Probeer het eens! Je kinderen zien een relaxte moeder (of vader) die geniet van lezen. Grote kans dat zij jouw voorbeeld volgen. Wat je ook doet; lezen, wandelen, fietsen, sporten of languit op de bank, doe het bewust en leef nu!


Wil jij eens op een andere manier kijken naar het ouderschap en ontdekken wat voor jou echt belangrijk is? Informeer dan eens naar de workshop: ‘My sky’. Meer info vind je bij diensten. Wie weet helpt het je om vaker bewuste keuzes te maken, waardoor je jouw grenzen leert te bewaken.

0 views0 comments

Recent Posts

See All

Eén op de drie (echt)paren in Nederland krijgt te maken met een (echt)scheiding. Dit brengt voor de ouders en hun kinderen veel verdriet met zich mee. Kinderen beseffen vaak niet wat er allemaal gaat

Met een klam, krampachtig handje houdt Mees stevig de hand van mama vast. Ze staan te wachten aan de kade en zien in de verte de stoomboot naderen. Zou piet dit jaar weer naar hem toekomen? Hij kruipt

bottom of page